haveaniceday2u

life, love, friends, familie, fun

DINGEN DIE IK NIET (MEER) GELOOF

op 9 maart 2015

Bij tijd en wijle kan ik echt naïef zijn. Je kunt mij alles wijs maken, en ik geloof je. Volgens het woordenboek betekent naïef: argeloos, goedgelovig, kinderlijk, onbezorgd en eenvoudig.

8916-popeye-the-sailor-cartoons-spinach_1920x1080

Als kind word je ook van alles wijsgemaakt wat je in je naïeve kinderlijkheid geloofd. Zoals:

• Dat je sterk word van spinazie. Dat is de schuld van popeye die als zijn Olijfje bedreigd werd door Brutus een blik spinazie opat waar hij dan spierballen van kreeg en heel sterk werd.

• Dat als je dicht met je bakkes voor de tv zit, je vierkante ogen krijgt!?!

• Dat als je het klokhuis van een appel opeet er een boom gaat groeien in je buik!?!

• Dat als het onweerde dat de here God boos was!?!

• Dat je van heel veel wortels eten goede ogen krijgt!?!

Ik geloofde alles. Inmiddels weet ik ook wel dat Sinterklaas niet bestaat en de tandenfee ook niet. Kijk, als het wat opleverde maakte het me ook geen zak uit of iets wel of niet waar was.

Michael-Jackson17

Inmiddels geloof ik ook niet meer dat Michael Jackson zonder neus zijn graf in ging. Dat heeft echt iemand mij wijsgemaakt en ik geloofde dat! En je hebt ook zoiets als het zelf graag willen geloven. Zoals George Michael. Zo gay dat hij er al uit zag in de clips, ik geloofde graag dat hij hetero was.

Ik vind het niet zo erg als naïef te worden bestempeld. Sommigen vinden het zelf adorable. Ik noem het ongekunsteld en onbevangen 🙂 Klinkt beter toch?


Plaats een reactie