haveaniceday2u

life, love, friends, familie, fun

MAJORETTE

op 27 september 2014

Van de week kwam ik een foto boekje tegen van de majorettes waar ik vroeger op zat. In het dorp waar ik vandaan kom hadden we de muziek verening KSW met een orkest, een drumband en de majorettes. Vanaf mijn tiende tot mijn twintigste gooide en smeet ik met de baton alsof het een lieve lust was.

foto 1-1

Het was een hechte groep van zo’n 20 meiden. We traden op met orkest en drumband op straat tijdens evenementen. Ik kan me nog herinneren die keer dat het keihard regende. In de jaren 80 hadden we allemaal ‘hoog’ haar want dat was hip. Met heel veel zeep bleef dat lekker rechtop staan. Maar die avond storte het als een plump pudding in elkaar en liep de zeep me in de ogen. Het resultaat was uitgelopen make-up (de mascara zat op mijn voorhoofd) en pijnlijke branderige ogen.

foto 3-1

We namen deel aan concoursen in binnen en buitenland. Duitsland, Frankrijk, het was een heel avontuur. Alles moest natuurlijk low budget dus sliepen we met orkest en drumband in een grote sporthal. Ook deden we mee aan wedstrijden waar we maanden voor oefenden voor een optreden van vijf minuten. Één keer per jaar was er een uitvoering in de plaatselijke sporthal. Een hele happening in het dorp kan ik je vertellen!

foto 2-1

Het meeste wat me is bij gebleven is de hechte groep die we hadden. We groeiden als het ware met elkaar op. De één ging studeren of samenwonen in een andere stad. De ander kreeg een baan en andere prioriteiten. Het einde van de hechte majorettegroep. Erg leuk om de foto’s weer eens terug te zien en de fijne herinneringen die daar bij horen!


One response to “MAJORETTE

  1. ingeborg schreef:

    Hahaha. ..lache.😆 leuk verhaal Dré! En Annelies vooraan…dat is lang geleden dat ik die foto’s heb gezien.😙

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: